Notificaties
Alles wissen

Nieuwe gebruiker  

 

Nieuwkomer Geregistreerd
Lid geworden: 1 maand geleden
Berichten: 2
25 augustus 2020 18:02  

Hallo mensen, mijn naam is Richard en ik ben erg geïnteresseerd in de technische oplossingen uit de automobielindustrie. Niet om zelf een auto te ontwikkelen maar om de oplossingen te gebruiken in andere producten. Vaak is er al erg goed nagedacht over de autotechniek. Nu ben ik erg geïnteresseerd in hoe een schuifdeursysteem bij een transportauto (of gezinsauto) werkt. Is daar meer info over?


ReageerCitaat
Juul
 Juul
Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 8 maanden geleden
Berichten: 42
12 september 2020 19:45  

Welkom. Zoek je specifiek naar een model?


ReageerCitaat
Nieuwkomer Geregistreerd
Lid geworden: 1 maand geleden
Berichten: 2
14 september 2020 10:07  

@juul Hallo Juul, het gaat mij niet om een specifiek model maar om hoe het constructief is opgelost. Er hangt toch een relatief zware deur verticaal aan verstevigd plaatwerk neem ik aan. Maar hoe loopt de deur ? Via welke lagers? Welke materialen zijn gebruikt? Wordt de deur nog afgesteund onderaan? Dat soort vragen.

Groet,

Richard


ReageerCitaat
Juul
 Juul
Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 8 maanden geleden
Berichten: 42
16 september 2020 22:48  

De constructie van het voertuig is hierop berekend. Schuifdeuren worden vaak via 3 punten bevestigd aan een auto of bus, hier en daar een uitzondering gelaten. Aan de voorkant van de deur boven en onder, aan de achterkant halverwege de deur. Het werkt via rollers en geleiders, de rollers zijn in de meeste gevallen van polyurethaan. Iedere fabrikant heeft natuurlijk zijn eigen systeem maar eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer, wordt alleen anders toegepast. De gebruikte materialen kunnen daarom erg verschillend zijn. Meestal als ik ergens naar op zoek ben kijk ik altijd op Youtube, hier vond ik onderstaande clip voor je. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

 


ReageerCitaat