You dont have javascript enabled! Please enable it!

Comfort, veiligheid en HVAC

In moderne voertuigen zijn steeds meer systemen opgenomen die bijdragen aan het comfort en de veiligheid van de bestuurder. Wat betreft het comfortsysteem kunnen we denken aan elektrisch verstelbare buitenspiegels: de bestuurder kan tijdens het manoeuvreren gemakkelijk de spiegel verstellen, zodat de auto vlak langs de stoeprand kan worden geparkeerd.

In de categorie “veiligheid” zijn systemen opgenomen die helpen om de schade bij een ongeval zoveel mogelijk te beperken (bijvoorbeeld de airbag en kreukelzone), maar ook systemen die helpen om een ongeval te voorkomen, zoals rijassistentie.

Op de subpagina’s achter de tegel “Klimaat en HVAC” staan alle onderwerpen die te maken hebben met de klimaatvoorzieningen van het interieur. HVAC staat voor “Heating, Ventilation, Air Conditioning”.

Om zo goed mogelijk te voorkomen dat een voertuig wordt gestolen, is het centrale portiervergrendelingssysteem voorzien van een zogenaamde rolcode, en kan de startonderbreker uitsluitend worden gedeactiveerd met een correcte sleutelcode. De systemen die ongewenste toegang tot het voertuig tegengaan, zijn ingedeeld op de overzichtspagina van “beveiliging en toegang”.