Actuatoren

Onder actuatoren verstaan we elektrisch aangestuurde onderdelen die een taak uitvoeren aan de hand van een aanstuursignaal. Dit signaal kan direct vanaf een mechanische schakelaar, indirect via een relaisschakeling of door een ECU komen. Een actuator kan een elektrisch aanstuursignaal omzetten naar licht (een lamp), geluid (claxon), beweging (elektromotor) of warmte (hulpverwarming).

Om dubbelingen op overzichtspagina’s te voorkomen, zijn de actuatoren met een specifieke functie zijn in de overzichtspagina’s van comfort-  veiligheid- en toegangssystemen opgenomen. De componenten met vele toepassingen die hier buitenvallen worden hier getoond. Voorbeeld: de DC-elektromotor vinden we als onderdeel in de elektrische raambediening (comfort), aan het ruitenwissermechaniek (veiligheid) en in het open- en sluitmechanisme van portiersloten (toegang).
De DC-elektromotor is op deze drie pagina’s met zijn toepassing beschreven. De algemene werking van dit type elektromotor, dus zonder toepassing, wordt op een eigen pagina uitgelegd, welke is opgenomen in deze actuatoren-overzichtspagina.

error: Alert: Content is protected !!