You dont have javascript enabled! Please enable it!

Project MegaSquirt – BMW M30B35 motor

Het MegaSquirt BMW project:
Vanwege mijn bijzondere interesse in software en hardware van de MegaSquirt ECU en alle aanbouwdelen, besloot ik in oktober 2018 nogmaals een motor te prepareren. Hierbij zijn de volgende doelen gesteld:

  • De motor wordt op een frame gemonteerd; er is dus geen sprake van inbouw in een voertuig of verkoop.
  • De motor wordt ingezet voor het onderwijs, zodat deze kan worden ingezet in reguliere lessen en cursussen. Na afronding van het project kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een cursus waarbij alles over het programmeerbare motormanagementsysteem met betrekking tot de BMW-motor wordt behandeld. Uiteraard met een live demonstratie met een draaiende motor. Interesse? Houd dan deze pagina in de gaten of neem contact met mij op via het gastenboek of contactformulier.
  • Een ombouw van klassieke technieken naar een computergestuurd systeem kost ontzettend teveel tijd. Het is dus handiger om voor dit project een bestaand motormanagementsysteem te vervangen en daarbij gebruik te maken van de al aanwezige sensoren en actuatoren;
  • De motor uit een BMW 535i e34 die al in ons bezit was, is geschikt bevonden om om te bouwen. Dit exemplaar is in nieuwstaat en heeft een aantal jaren stil gestaan. Gezien de toestand van de motor is revisie niet nodig, maar een grondige inspectie en onderhoud uiteraard wel.
  • Op het motorframe wordt een dashboard met een vaste desktop computer met één of meerdere beeldschermen bevestigd. Op deze pc wordt TunerStudio geïnstalleerd. Eén van de schermen wordt voor de meters gebruikt en de andere om de kenvelden te tonen cq. aan te passen.
  • Alle werkzaamheden worden op deze website beschreven; bij iedere update zal de huidige pagina worden uitgebreid.

Let op! Het project is nog in uitvoering. Op dit moment (april 2019) is de motor voor het eerst succesvol gestart. Nu begint het nog interessanter te worden; vanaf nu gaat het tunen beginnen. De hieronder weergeven pagina’s worden dus nog aangepast!

Bovenaanzicht van de motor tijdens de opbouwfase. De bedrading moet nog worden weggewerkt. Datum: 24-04-2019.