You dont have javascript enabled! Please enable it!

Bumper

Onderwerpen:

  • Bumper
  • Schokabsorberende bumper

Bumper:
Er worden bumpers voor- en achter op de auto bevestigd met als doel het plaatwerk van de auto zo veel mogelijk te beschermen bij een kleine aanrijding. Vroeger waren bumpers veel al zwaar uitgevoerd en richtten zelfs redelijk zware aanrijdingen relatief weinig schade aan. Tegenwoordig zijn de bumpers gemaakt van kunststof en worden deze gestroomlijnd in het design van de auto gemaakt. Het nadeel van deze bumpers is dat ze erg snel beschadigen. Een klein duwtje van een andere auto kan al barsten in de lak geven, of de bumper zichtbaar kraken.

Schokabsorberende bumper:
De bumper met schokabsorberende onderdelen beschermt de carrosserie van het voertuig bij lichte aanrijdingen tot 8 km/h. 

De afbeelding toont de onderdelen van de schokabsorberende achterbumper. De voertuigcarrosserie is donkerblauw gekleurd. De lichtblauwe lijst is een bevestigingslijst voor o.a. de bedrading van de PDC-sensoren.

De metalen bumperbalk (groen) zit door middel van schokdempers (groen) op de carrosserie geschroefd. De schokdempers hebben de eigenschap om bij een aanrijding in elkaar te schuiven; de kracht van de aanrijding wordt hiermee opgevangen. De schokdempers raken vervormd en zijn hierdoor wel blijvend vervormd.

De achterbumper (rood) wordt bij de montage in de geleidingsstukken (bruin) geschoven. Nadat de bumper hierin is geschoven, wordt deze uiteindelijk vastgezet met een aantal bouten.

De voorbumper is voorzien van soortgelijke schokabsorberende onderdelen.