Informatie over de website

Over de auteur:
Ik ben Marco van Wijk, geboren in 1988 en woonachtig in de omgeving van Rotterdam. Ik vond het zelf altijd leuk om de opleidingen autotechniek te volgen. Tijdens mijn opleidingen liep ik in het begin vaak tegen dingen aan als elektronica en berekeningen. Buiten mijn studieboeken om was er vrij weinig informatie te vinden over de dingen die ik wilde weten. Ik miste een website waar alles netjes geordend was en simpel was uitgelegd. Daarom ben ik daar zelf mee gestart toen ik een bepaald niveau bereikte.
Veel leerlingen van technische opleidingen op ROC’s en hogescholen bezoeken de website om meer duidelijkheid te krijgen over de onderwerpen waar ik vroeger ook naar op zoek was. Meestal kan deze website hun vragen beantwoorden. Dit is voor mij ook de motivatie om deze website bij te houden en steeds meer uit te breiden.

Alle informatie op de site is hoofdzakelijk van mijn kennis over de autotechniek (dankzij mijn werkervaring, opleidingen en natuurlijk mijn docenten van vroeger), aangevuld met diverse informatiebronnen. Zelf heb ik alle monteursdiploma’s tot aan technisch specialist in bezit. In 2018 heb ik de titel Bachelor of Science behaald aan de HTS Autotechniek in Arnhem na het afronden van de HBO-automotive (deeltijd)opleiding.

Verder heb ik ruim 10 jaar ervaring in de werkplaats van VW/Audi/Seat/Skoda en BMW/MINI. Vandaar dat er op deze site daar veel over terug te vinden is. Dat is voor mij ook makkelijker uitleggen met voorbeelden. Desondanks probeer ik de site zo universeel mogelijk te houden en niet te veel de focus op het gebied van een bepaald merk te leggen.
Vanwege mijn interesses ben ik sinds 2015 werkzaam in het onderwijs als autotechnisch instructeur / docent motorvoertuigentechniek in opleiding. Ik verzorg hierbij voornamelijk praktijk- en elektronica practicumlessen.

Over de website:
In 2008 ben ik al met de website begonnen. Sindsdien zijn er veel wijzigingen geweest in zowel het design als de inhoud. Deze website wordt steeds populairder en zal qua onderwerpen en informatie steeds meer blijven groeien! Op dit moment zijn er al meer dan 300 pagina’s vol met informatie te vinden. Tegenwoordig worden er per dag gemiddeld 2500 pagina’s bezocht.
Het doel van deze website is om mensen die geïnteresseerd zijn in de autotechniek inzicht te geven hoe bepaalde onderdelen en systemen werken. Veel dingen zijn op Google niet- of nauwelijks te vinden, vaak ook zonder afbeeldingen en veelal ook nog niet in het Nederlands. Met deze website wil ik zo veel mogelijk informatie over de autotechniek online zetten.
Voor mensen waarvan de garage vertelt dat er een bepaald onderdeel aan hun auto defect is, of mensen die zelf sleutelen en die op een autoforum dingen lezen, kan dit een mooie informatiebron zijn om te zien hoe iets werkt of wat de gevolgen zijn van een mankement of aanpassing aan hun eigen voertuig.
Maar ook studenten die momenteel hun opleiding volgen kunnen hier ondersteuning van hun lesstof vinden. Ervaren autotechnici kunnen even hun geheugen opfrissen. De site is gebaseerd op niveau 2 t/m 4 van de MBO monteursopleidingen.

Ik heb er bewust voor gekozen om geen advertenties te tonen, omdat ik zelf een hekel heb aan websites waar meer reclame staat dan tekst en je dus van alles weg moet klikken. Het tonen van reclame vind ik dan ook vervuiling van mijn website. Op elke pagina staat wel mijn webhost “Zenid.net” vermeld, omdat de eigenaar heel veel voor mij en de website doet en hiermee absoluut een vermelding verdient.
Ook houd ik de website voor iedereen vrij toegankelijk. Daarom hanteer ik geen betaal- en inlogsystemen om alleen daarmee toegang tot de website te krijgen. Deze site is gewoon lekker gratis toegankelijk en dat blijft het in de toekomst ook! Een bijkomend voordeel is dat het voor mij ook makkelijker is om toestemming te krijgen van autofabrikanten om hun afbeeldingen te mogen gebruiken. Ik heb er immers geen financiële belangen bij.
Het werkplaatsportaal achter de verwijzing “Werkplaats” is het wel afgeschermd door middel van een inlogsysteem. De functie en de inhoud daarvan gebruik ik voor mijn werk en is niet relevant of bruikbaar voor anderen.

Omdat ik geen advertenties toon, verdien ik niets met de website. Wanneer de bezoekers een berichtje via het contactformulier naar mij toesturen, geeft mij dat voldoening. Berichten zijn dus altijd welkom!
Als u spel- of grammaticale fouten in de tekst heeft gevonden, verzoek ik u eveneens om het contactformulier in te vullen. Hiermee kan ik dit gemakkelijk en snel corrigeren. Dit geldt natuurlijk ook als u aanvullingen heeft op een bepaald onderwerp.

De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag niet worden vermenigvuldigd, gewijzigd, verwijderd, doorgestuurd, gedistribueerd, gepubliceerd of verspreid zonder toestemming van de webmaster, M. van Wijk. Wanneer u een deel van de content (daarbij behoren de tekst, afbeeldingen en elektroschema’s) wilt publiceren, dan dient u voorafgaand schriftelijk toestemming te vragen aan de webmaster. Bij publicatie dient ten alle tijden de bron te worden vermeld.