Notificaties
Alles wissen

APK keuring  

 

Vertrouwd lid Geregistreerd
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 71
16 oktober 2020 13:01  

Ik heb laatst nog een ervaring opgedaan die ik samen met jullie wil delen. Mijn auto moet voor de APK normaal ga ik altijd naar een bekende bandenboer. Dus nu ook weer. Ik liet mijn banden controleren en er werd gezegd dat deze afgekeurd zouden worden. Nu ben ik een beetje verder met de kennis van auto's dus had ik mij ook verdiept in de banden. Het advies strookte niet met mijn bevindingen. Dus heb ik mijn auto laten keuren bij een onafhankelijk keuring station. Wat blijkt glansrijk door de keuring. Een  onafhankelijk keuring station is  iets duurder met de keuring, maar wel betrouwbaar. 

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan


ReageerCitaat
Juul
 Juul
Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 9 maanden geleden
Berichten: 43
18 oktober 2020 12:39  

Wat was de reden voor afkeur volgens de bandenboer?


ReageerCitaat
Vertrouwd lid Geregistreerd
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 71
18 oktober 2020 15:53  

Droogte scheurtjes aan de zijkant. Maar er zat nog 3,8 mm op het profiel . Het is wel een 4 seizoenen band. Ik begrijp hun wel omdat dan het effect van de winterband weg is, ook was er een stukje rubber uit de band Zonder dat het karkas van de band niet te zien was. Maar het is een APK keuring. En daarop mag deze band niet afgekeurd worden. 
Albert

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan


ReageerCitaat
MVWautotechniek
Beheerder / webmaster MVWautotechniek.nl
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 186
22 oktober 2020 15:55  

Wat vreemd, Albert. Ook voor winterbanden en all season banden geldt een minimale profieldiepte van 1,6 mm. Jouw profiel was minder dan 4 mm en wordt dan eigenlijk gezien als zomerband. Als all season / winterband voldoet de band niet meer, maar er is zeker geen reden tot afkeur.

Droogtescheurtjes zijn ook geen probleem voor de APK, al mag het canvas in het midden van het scheurtje er niet zichtbaar in zijn. Zichtbare canvas of karkasbreuk is absoluut afkeur, maar geen van beide waren het geval.

Erg jammer dat de bandenboer je een set nieuwe banden probeerden aan te smeren. Het had hem gesierd als hij wel nieuwe banden had geadviseerd omdat ze onder de 4 mm geen voordeel meer hebben ten opzichte van een "normale" zomerband.


ReageerCitaat