Nieuwste generatie ...
 
Notificaties
Alles wissen

Nieuwste generatie dieselmotoren maakt de lucht in binnensteden schoner  

 

MVWautotechniek
Beheerder / webmaster MVWautotechniek.nl
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 180
6 januari 2020 19:20  

Het lijkt er de laatste maanden steeds meer op dat de regering de dieselmotor wil verbannen. Oude dieselmotoren zonder uitlaatgasnabehandeling (roetfilter, EGR, AdBlue etc). stoten veel schadelijke stoffen uit. Maar is dat bij de nieuwe generatie dieselmotoren ook het geval? Is de dieselmotor werkelijk zo slecht als men zegt? Zie hier info over een publicatie uit een bekende Duitse autoblad "Auto, Motor & Sport".

https://www.ad.nl/auto/duits-autoblad-nieuwste-generatie-diesels-maakt-lucht-binnensteden-schoner~af1e10cd/

 


ReageerCitaat
Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 9 maanden geleden
Berichten: 23
11 januari 2020 17:02  

Beste mede vervuilers:

Er is veel zin en onzin over een groot aantal Milieu aannames die ons via de Media bereiken.

En daarom is het goed om soms ook een ander geluid te horen, het tegengeluid.  In een van de TV praatprogramma's kwam de voorzitter van de RAI vereniging aan het woord:  Zijn stelling was:  Slechts 10% van de fijnstof uitstoot komt uit de uitlaat!   Het overgrote deel komt voort uit remstof, slijtage van de remvoeringen, remblokken en van de Bandenslijtage, we beginnen met nieuwe banden van 8 mm profieldiepte en na de minimale APK eis van 1,6 mm  is het einde band,  het verschil is er,  van het loopvlak van de band,   in fijnstof afgesleten.

Conclusie was dat een Zware Tesla met een idem banden slijtage ook de overige fijnstof uit banden produceert.  Wel is het zo dat E-voertuigen over het algemeen afremmen op hun elektro-motoren en daarmee minder remstof  produceren.  De E-voertuigen zijn gemiddeld wel weer zwaarder door het niet milieu vriendelijke accu pakket.  En als er geen Milieu Neutrale Energie opgewekt wordt voor het laden van de Accu's dan is er ook een secondaire, een tweede,  vervuilingsbron aanwezig.

Van een Rookie in Milieu  die de bovenstaande URL gaat lezen om nog meer kennis op te doen.

 

 

 

 

 

Arnold


ReageerCitaat