Software update
 
Notificaties
Alles wissen

Software update  

 

Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 43
8 augustus 2020 13:15  

Goedemiddag allemaal,

Ik weet niet of dit het juiste topic is anders graag verplaatsen.

We hebben vorig jaar een nieuwe accu gekocht ( Seat Ibiza 1.4 16V ). De auto heeft nu ongeveer 2 weken stil gestaan en hebben hem vandaag weer nodig. 

Maar de auto startte niet: de accu bleek leeg te zijn en zijn deze nu aan het opladen.

Op internet gelezen dat bij Seat een bekend probleem is dat de accu's sneller leeg lopen, en dat dit te maken heeft met een "software-update".

Nu is mijn vraag, hoe kom ik erachter welke software wij hebben, en of er een software update voor is?

Hoor het graag.

Groetjes Mystery

 


ReageerCitaat
Juul
 Juul
Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 8 maanden geleden
Berichten: 42
21 augustus 2020 21:25  

Wat voor bouwjaar is de auto? Toevallig een of meer deursloten defect? Zo ja kan het zijn dat de ECU niet herkent wanneer een deur dicht/op slot zit. Hierdoor komt de auto niet in ruststand, dit doet hij namelijk 1 uurtje na het vergrendelen.


ReageerCitaat
Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 43
22 augustus 2020 20:13  

@juul

Allereerst dank u wel voor uw reactie!

Het betreft een Seat Ibiza uit 2002.

Het was eigenlijk alleen de accu en nadat we die voor ongeveer 50 % hadden opgeladen omdat we eigenlijk de auto s'avonds mee wilde nemen, startte de auto nog niet ( we denken omdat hij nog in de volle zon stond? ). Nadat we s'avonds terug waren nogmaals geprobeerd en na ongeveer 4 keer ( met wat moeite ) startte de auto. 

Alleen vanaf toen kwam het volgende probleem waar u al over schrijft: ons centrale vergrendelingssysteem doet helemaal niets meer 🙁 We hebben slotloze deurgrepen dus enigste manier om auto af te sluiten en in te komen is via de kofferbak. 

We hebben inmiddels al diverse dingen uitgezocht of laten uitzoeken:

Beide batterijen van CV afstandsbediening vervangen ( en doorgemeten )

Afstandsbediening geprobeerd te synchroniseren ( middels diverse youtube filmpjes en forums )

Maar ook de "veiligheidsschakelaar in de bestuurdersdeur reageert niet ( alleen de lampjes branden )

Zekeringen gecontroleerd en voor de zekerheid sommige vervangen

Aangezien er op diverse forums geschreven werd dat het de microschakelaar kon zijn, een 2de hands (getest) slot bij een autodemontage bedrijf gekocht en getest, maar helaas doet niets

Auto laten uitlezen via kennis met VCDS, conclusie alleen module 1, 15 en 17 is uit te lezen dus comfort module ( 46 geloof ik ) is niet leesbaar

Vandaag wat laten doormeten, de stekker van slot ( ik geloof de 2 polige stekker ) "reageerde" wel, de "veiligheidsschakelaar" in de bestuurdersdeur "reageerde" ook. Er is ook gekeken of de kabels nog "normaal" eruit zagen, ook bij de slurf tussen deur en auto, hier niets vreemds te zien. Het zou nog de centrale vergrendelingsmodule kunnen zijn...

Deze hebben wij er vanmiddag uitgehaald en naar stekkers gekeken, niets vreemds te zien, doormeten weten we niet hoe we dit moeten doen (bloos), maar stekkers en waar de stekkers in de module gaan ingespoten met contactspray en gedeeltelijk terug gebouwd, geen resultaat helaas!

Wat ons wel opgevallen is dat het losse kabeltje wat in de rechtse stekker zit, afgeplakt was met tape ( dit was dus al ) maar geen idee waar die kabel voor dient?

Nu kunnen we het er wel op gokken en een 2de hands centrale vergrendelings module kopen bij autodemontage bedrijf, maar mijn vraag is KAN het daar aan liggen? 

Excuus voor het lange verhaal (bloos)

Hoor graag van u of iemand 🙂 


ReageerCitaat
Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 43
26 augustus 2020 15:52  

Inmiddels toch maar de centrale vergrendelings module gekocht bij een autodemontage bedrijf met exact hetzelfde onderdeelnummer.

We "durven" hem alleen nog niet aan te sluiten omdat we niet weten of we voordat we de stekkers "ompluggen" nog iets moeten doen of rekening mee moeten houden? Kan iemand ons dat vertellen? 😊 


ReageerCitaat
Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 43
29 augustus 2020 17:49  

Update: het is gelukt YES!!

We hebben de accu losgekoppeld, module vervangen, ik zat in de auto met deuren dicht en mijn vriend heeft accu weer vastgezet.

Toen ik op centrale vergrendeling schakelaar drukte, deed die het weer! 

Afstandsbediening toen nog niet maar aan de hand van Youtube filmpje heb ik het volgende gedaan:

Sleutel ongeveer 3 seconden op contact en sleutel eruit, de ontgrendelknop op afstandsbediening ingedrukt en vastgehouden en dan 3 x op de vergrendelknop gedrukt. Toen deed de afstandsbediening het ook weer! 

 


ReageerCitaat
Juul
 Juul
Bekwaam lid Geregistreerd
Lid geworden: 8 maanden geleden
Berichten: 42
12 september 2020 19:40  

Excuses voor de late reactie, ben onlangs papa geworden. Fijn om te horen dat het opgelost is met de CV. Soms is het frustrerend maar je moet de hoop niet opgeven, dat is de beste manier om te leren. Kan ik hieruit concluderen dat het leeglopen van de accu ook verholpen is?


ReageerCitaat